Продукти:
• 1 кг зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. зехтин
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеления боб, лука и моркова на ситно. Слагаме в подходяща тенджера 4-5 с.л. зехтин, в който задушаваме лука и моркова.
След като омекнат, прибавяме зеления боб и доливаме с вода. Слагаме целите скилидки чесън и червения пипер и оставяме да ври на слаб огън.
Когато бобът омекне посоляваме и добавяме доматеното пюре. Оставяме да ври още 5-6 минути и поръсваме с нарязан копър.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...