Продукти:
• 1 кг пресен лук
• 70 мл олио
• 80 г краве масло
• 150 г домати
• 150 г картофи
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, нарязваме и задушаваме в мазнина бялата част на лука. Прибавяме нарязаните на дребно домати и зелената част на лука.
След 10 минути слагаме препеченото брашно, както и картофите - нарязани на ситно и предварително задушени в маслото. Подправяме със сол и магданоз и заливаме с гореща вода.
Изсипваме манджата в тава и печем до готовност.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...