Кулинарни рецепти » Месно руло с царевица

 Месно руло с царевица

Продукти:

• 500 г кайма
• 200 г консервирана царевица
• 2 моркова
• 150 г грах от консерва
• 1 глава лук
• 1 яйце
• галета
• майорана
• настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно, а морковите на кубчета. Запържваме ги в олио до омекване.

Смесваме каймата с 50 мл вода, наситнения лук, яйцето, подправките и омесваме добре. Прибавяме зеленчуците, смесваме внимателно и оформяме на руло, което поставяме в правоъгълна тавичка застлана с фолио.

Печем във фурна на 180°С. Поръсваме рулото с настърган кашкавал 5 минути преди да го извадим от печката.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало