Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г агнешко месо
• 250 г спанак
• 3 с.л. олио
• 1 връзка пресен лук
• 2 домата /или 1 ч.л. доматено пюре/
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в 1,5 л подсолена вода. Когато започне да омеква, прибавяме спанака, който сме попарили с вряла вода и сме го нарязали на ивички.
Отделно в олиото задушаваме ситно нарязания лук, към който прибавяме обелените и настъргани или размитото в 1 к.ч. топла вода доматено пюре/. Разреждаме сместа с 1 ч.ч топла вода и я сипваме в чорбата.
Преди да отстраним от огъня, застройваме чорбата с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и сме смесили с препеченото брашно. Накрая прибавяме разтопеното масло и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...