Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г агнешко месо
• 250 г спанак
• 3 с.л. олио
• 1 връзка пресен лук
• 2 домата /или 1 ч.л. доматено пюре/
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в 1,5 л подсолена вода. Когато започне да омеква, прибавяме спанака, който сме попарили с вряла вода и сме го нарязали на ивички.
Отделно в олиото задушаваме ситно нарязания лук, към който прибавяме обелените и настъргани или размитото в 1 к.ч. топла вода доматено пюре/. Разреждаме сместа с 1 ч.ч топла вода и я сипваме в чорбата.
Преди да отстраним от огъня, застройваме чорбата с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и сме смесили с препеченото брашно. Накрая прибавяме разтопеното масло и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...