Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1-2 корена магданоз
• половин глава целина
• 3-4 картофа
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, заливаме го със студена вода и го слагаме да ври, като от време на време го отпенваме. Посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновия лист и бахара. Малко след това слагаме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина.
Когато зеленчуците и месото омекнат, ги изваждаме и прецеждаме бульона. Слагаме прецедения бульон отново на огъня и прибавяме нарязаните на кубчета картофи и размитото в малко хладка вода брашно.
След като се сварят картофите, връщаме месото и зеленчуците в супата и след 3-4 мин я отстраняваме от огъня. Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз и я поднасяме топла. По желание можем да застроим супата с 1-2 яйца.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...