Кулинарни рецепти » Сарма-кебап от агнешки дреболии

 Сарма-кебап от агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешки дреболии
• 1/2 ч.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1/2 ч.л. лимонен сок
• 1/2 ч.ч. ориз
• джоджен
• черен и червен пипер
• сол
• 1 агнешко було
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Сваряваме в подсолена вода агнешките дреболии, отцеждаме ги, нарязваме на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на ситно лук, магданоз и джоджен, червения и черен пипер. Посоляваме.

Слагаме ориза, разбъркваме и наливаме малко от бульона, в който са врели дреболиите. Варим до полусваряване на ориза.

Нарязваме агнешкото було на 6-7 парчета. Свиваме булото на сарми с пълнеж от готовата смес и ги нареждаме в тавичка. Заливаме с малко бульон и запичаме.

Накрая ги поливаме със заливка от прясното мляко, разбито с яйцата и малко лимонов сок. Запичаме отново до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало