Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 телешки език
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. стафиди
• лимонова кора, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и сваряваме езика. Изваждаме го и го поливаме със студена вода. След това го обелваме и го нарязваме на тънки филийки.
Запържваме в олиото ситно нарязания лук, заливаме с малко вода, прибавяме виното, посоляваме на вкус и слагаме да ври на умерен огън около 15 мин.
Прибавяме стафидите, настърганата лимонова кора и филийките от езика. Оставяме ястието да поври още 10 мин.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...