Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 телешки език
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. стафиди
• лимонова кора, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и сваряваме езика. Изваждаме го и го поливаме със студена вода. След това го обелваме и го нарязваме на тънки филийки.
Запържваме в олиото ситно нарязания лук, заливаме с малко вода, прибавяме виното, посоляваме на вкус и слагаме да ври на умерен огън около 15 мин.
Прибавяме стафидите, настърганата лимонова кора и филийките от езика. Оставяме ястието да поври още 10 мин.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...