Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг телешко шкембе
• 1 пакетче краве масло
• сол
• брашно за замазване на капака.
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме добре шкембето и посоляваме. Слагаме го в разлата тенджера, заливаме със студена вода, захлупваме добре и замазваме капака на тенджерата с тесто. Слагаме в умерено слаба фурна и задушаваме 3-4 часа.
Изваждаме омекналото шкембе, нарязваме го на четвъртити парчета и го слагаме в тиган със сгорещена мазнина да се запържи до леко зачервяване. Поръсваме опърженото шкембе с червен и черен пипер.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...