Кулинарни рецепти » Задушени агнешки дреболии

 Задушени агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешки дреболии
• 3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• 150 г обезсолено сирене
• 100 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и задушаваме бялата част в олиото и 1 к.ч. топла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати, зелените листа на лука, наситнения магданоз и нарязаните дреболии. Наливаме от бульона от дреболиите, колкото да покрие продуктите. Подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.

Разпределяме сместа в 4 гювечета, сипваме във всяко гювече от настърганото сирене и разтопеното масло и печем 20 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало