Продукти: (за 5 порции)
• 200 г агнешко месо
• 1 глава лук
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. ориз
• 500 г прясна бакла
• 60 г краве масло
• копър, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца, слагаме го в тенджера и заливаме със студена вода. Посоляваме и кипваме на огъня, като обираме пяната. Прибавяме ориза и ситно нарязаните бакла и домати. Захлупваме тенджерата и оставяме да къкри на тих огън.
Нарязваме лука на дребно и го запържваме до омекване в разтопеното масло. Поръсваме с червен пипер и разреждаме запръжката с бульона от супата. Връщаме я в тенджерата, като прибавяме и размитото в студена вода брашно.
Оставяме чорбата да ври 10 мин, поръсваме с копър и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...