Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г по-тлъсто агнешко месо
• 5 с.л. олио
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 к.ч. булгур /или ориз/
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 връзка джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни хапки. Нарязваме на ситно лука и джоджена. Задушаваме ги заедно с месните хапки в олиото, към което сме прибавили малко вода.
Когато продуктите поомекнат, посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме тенджерата и продължаваме да задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото.
Тогава поръсваме с брашното, разбъркваме няколко пъти, сипваме булгура и заливаме с 1 л гореща вода. Доваряваме супата на умерен огън.
Поднасяме я, застроена с кисело мляко и поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...