Продукти:
• 250 г ориз
• 80 г краве масло
• 150 г шунка
• 1 глава лук
• 2 домата
• 100 г грах от консерва
• 2 ч.ч. бульон (или вода)
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме ориза и леко го попарваме във вряща вода. Нарязваме лука на ситно и го пържим в разтопеното масло до пожълтяване.
Прибавяме ситно нарязаната шунка заедно с обелените и нарязани домати и продължаваме да пържим. Когато течността се поизпари, прибавяме отцедения ориз, посоляваме на вкус и запържваме.
Накрая наливаме горещия бульон и варим 7-8 мин, докато оризът поеме течността. После прибавяме отцедения грах, подправяме на вкус и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...