Кулинарни рецепти » Пълнени филенца

 Пълнени филенца

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко филе
• 3 глави лук
• 1-2 яйца
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на филийки с дебелина 5 мм. Начукваме филенцата, като внимаваме да не ги накъсаме, и ги посоляваме.

Нарязваме лука на дребно, запържваме го и го размесваме с разбитите яйца, като поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Нареждаме филийките месо на дъска и разпределяме върху тях лучено-яйчната плънка. След това ги навиваме на рула, завързваме ги с конец, нареждаме ги в тенджера, заливаме с 2 с.л. вода и 2 с.л. олио и оставяме да се варят на тих огън.

В тиган запържваме 1 с.л. брашно в 2 с.л. олио. Заливаме запръжката с малко вода и когато рулцата са полусварени, я изсипваме върху тях. Прибавяме няколко зърна черен пипер и дафинов лист, доваряваме и поднасяме рулцата, поръсени със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало