Кулинарни рецепти » Гювечета с месо и гъби

 Гювечета с месо и гъби

Продукти: (за 4 гювечета)

• 400 г свинско месо
• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 70 г краве масло
• 150 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в тиган измитите и нарязани гъби, заедно с маслото. Добавяме нарязания лук и месото, нарязано на хапки. Разбъркваме добре, прибавяме подправките и разпределяме сместа в гювечетата.

Печем в умерена фурна. Преди сервиране поръсваме с настъргания кашкавал - по желание запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало