Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч. ч. нахут
• 500 г картофи
• 500 г лук
• 2 ч. ч. смлени орехи
• 1 ч. л. черен пипер
• 1/2 ч. л. канела
• 3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме нахута и го изчистваме от люспите. Сваряваме картофите, обелваме ги и заедно с нахута ги смиламе в месомелачка. От получената смес омесваме малки питки с диаметър 5-6 см.
Нарязваме лука на филийки, запържваме го до розово и добавяме орехите, черния пипер, канелата, 1 к. ч. топла вода и сол. Разбъркваме добре и от получената плънка поставяме върху питките.
Завиваме питките на топка, обвиваме всяка поотделно в тензух и ги варим в подсолена вода, докато изплуват нагоре. Топките се сервират обвити в тензуха.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...