Продукти:
• 400 г пилешко месо
• 250 г телешко филе
• 100 г юфка
• 100 г ориз
• 1 пакет замразено тесто с мая
• 125 г зеле
• 125 г гъби
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. захар
• няколко зърна карамфил
• 1 дафинов лист
• 3 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме марината от 125 мл вода, оцета, захарта, карамфила, дафиновия лист и сол на вкус. Обезкостяваме месото, нарязваме го на кубчета с подходяща големина и пускаме в маринатата.
Полусваряваме юфката и я отцеждаме. Сваряваме ориза.
От тестото оформяме топки, които сваряваме на пара. Нарязваме зелето на тънки ивици, а гъбите - на филийки. Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно.
Изпържваме ситно нарязания лук. Прибавяме чесъна, зелето и накрая гъбите и също ги изпържваме. Разпределяме гарнитурите по чиниите.
На вилицата за фондю набождаме кубче месо и го изпържваме в сгорещената мазнина в специалния съд върху котлона на масата. Консумираме с приготвената гарнитура.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....