Кулинарни рецепти » Панирани агнешки пържолки

 Панирани агнешки пържолки

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешки пържолки
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. ситно нарязан лук
• 200 г гъби
• 4 с.л. краве масло
• 4 домата
• 1 ½ ч.ч. агнешки бульон
• 2 яйца
• 80 г настърган кашкавал
• 6 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме агнешките пържолки на тънко, поръсваме ги с черен пипер и с брашното.

Гъбите изтриваме с влажна кърпа, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме заедно с половината от ситно нарязания лук в 2 с.л. масло, след което ги посоляваме и ги поръсваме с черен пипер.

Обелваме доматите, нарязваме ги на кубчета и ги задушаваме в останалото масло заедно с останалия лук. Наливаме бульона, задушаваме отново и прибавяме ситно нарязания магданоз.

Разбиваме яйцата и ги смесваме с настъргания кашкавал. Овалваме пържолките в тази смес и ги изпържваме по 1 мин от двете страни в силно сгорещеното олио. Поднасяме ги с доматения сос и гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало