Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешка кайма
• 150 г бели гъби
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 4-5 с.л. мазнина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към каймата. Добавяме яйцето, черния пипер и солта и омесваме сместа добре.
Оформяме продълговати бифтеци, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...