Продукти: (за 1 порция)
• 1 котлет /150-200 г/ от овнешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. горчица
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. брашно
• няколко капки коняк
• сол, захар, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от несмилаемите му части, начукваме го от двете страни, леко го посоляваме, поръсваме с черен пипер и го оставяме да кисне 30 мин в марината от олиото, лимоновия сок, горчицата, коняка и по 1 щипка сол и захар.
Отцеждаме и пържим от двете страни до златисто кафяво. Изваждаме в затоплена чиния и поръсваме с разтопеното краве масло.
Към мазнината от пърженето добавяме маринатата и брашното, размито в 1-2 с.л. бульон или вода. Кипваме соса и го изсипваме в сосиера.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...