Продукти:
• 400 г кайма (смес)
• 2 филии бял хляб
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 60 г стафиди
• 1 ч.л. счукан кориандър
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
За соса:
• 400 г печени чушки
• 400 г домати (може и консерва)
• 400 г сварен боб
• джинджифил
• 3 с.л. лимонов сок
• 80 мл вода
• 150 мл сос чили
• 1 с.л. олио
• 2 стръка зелен лук
• 1 малка глава лук
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно двете глави лук, чесъна и лютата чушка. Смиламе хляба и стафидите и ги прибавяме към каймата. Добавяме лука, част от чесъна и лютата чушка, кориандъра, яйцето, черния пипер и солта. Всичко омесваме и оформяме 4 стека.
Нарязваме малката глава лук, чушките и доматите. Загряваме олиото и в него задушаваме лука, останалия чесън и люта чушка, чушките и джинджифила. Прибавяме доматите, боба, лимоновия сок, малко вода и чили соса.
Объркваме всичко и варим на умерен огън 10 минути. Накрая прибавяме зеления лук, нарязан на пръстенчета.
В сгорещена мазнина изпържваме до златисто стековете, а ако желаем, ги печем на скара, като ги намазваме предварително с олио. Сервираме стековете със зеленчуковия сос.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...