Кулинарни рецепти » Торта Маргарита

 Торта Маргарита

Продукти:

• 4 яйца
• 1 1/2 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 ч. ч. олио
• 1 бакпулвер
• 1 щипка канела
• 2 1/2 ч. ч. брашно

За крема:

• 100 г краве масло
• 3 с. л. пудра захар
• 1 жълтък
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1-2 с. л. захар
• 2 с. л. брашно
• 1 ванилия
• 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко и канелата. При непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Печем блата в умерена фурна.

Смесваме брашното за крема със захарта и жълтъка и размиваме с прясното мляко. Варим на слаб огън, докато се сгъсти. Снемаме от огъня и оставяме да изстине. Разбиваме маслото с пудра захар и го смесваме при непрекъснато бъркане с млечния крем. Ароматизираме с ванилията.

Изсипваме крема на равномерен пласт върху изстиналия блат. Слагаме тортата в хладилника до сервирането й. Преди да сервираме, украсяваме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало