Кулинарни рецепти » Проматица

 Проматица

Продукти:

• 500 г брашно
• 300 мл вода
• 10 г мая за хляб
• сол
• краве масло за намазване

Начин на приготвяне:

От брашното, маята, водата и малко сол омесваме гладко тесто. Оставяме го 30-40 мин на топло да втасва. После го разточваме на кора с дебелина 1-2 пръста.

Надупчваме кората с вилица и слагаме да се пече в умерено загрята фурна. Изваждаме готовата проматица от фурната и още топла я намазваме с масло. Поднасяме със сирене.

Автор: Димитрина Чакърова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало