Кулинарни рецепти » Зеле на тиган

 Зеле на тиган

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна прясна зелка
• 5 скилидки чесън
• олио (зехтин)
• 2 с. л. соев сос
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ивички зелето и задушаваме в малко подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме настрана.

Сипваме в тигана олиото и задушаваме в него чесъна. Прибавяме зелето и подправките. Преди сервиране поливаме със соев сос и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало