Продукти: (за 6 порции)
• 500 г телешко месо
• 200 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 7-8 скилидки чесън
• 1 лимон
• 2 филии хляб
• 300 г гъби
• 2 големи моркова
• 1 кубче телешки бульон
• 1 ч.л. горчица
• 1 яйце
• 1 малка кофичка сметана
• 150 г шунка - по желание
Начин на приготвяне:
Начукваме месото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с горчица от едната страна. Оставяме да престои не повече от час.
Смесваме каймата с нарязаните лук, чесън, яйцето и намокрените филии хляб. Прибавяме настърганата лимоновата кора, омесваме добре сместа и я разстиламе върху намазаната с горчица страна на месото. Навиваме го на руло и връзваме с конец.
Слагаме в тава и заливаме с телешкия бульон. Наоколо разстиламе нарязаните гъби и нарязаните на ситно моркови. Печем около 40 минути, като периодично поливаме рулото и обръщаме.
След като е готово, слагаме в продълговата чиния и нарязваме на филии. Пасираме бульона с гъбите, добавяме сметаната и поднасяме отделно в сосиера.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...