Кулинарни рецепти » Моркови с мед и орехови ядки

 Моркови с мед и орехови ядки

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г моркови
• 100 г орехови ядки
• 60 мл лимонов сок
• 200 г вишни (пресни или от сладко)
• 4 с. л. мед
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме и обелваме морковите, след което ги настъргваме на средно ренде. Поръсваме ги с лимоновия сок и солта и ги разбъркваме със счуканите орехови ядки и меда. Украсяваме с вишните.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало