Продукти:
• 5 дюли
• 1 к.ч. захар
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Нарязваме 4 дюли на по 6 парчета и ги почистваме от семенната част. Веднага овалваме всяко парче в захар. Нареждаме ги в тавичка и ги поръсваме с подправките.
Нарязваме на малки парченца петата дюля, прибавяме семената от другите дюли и останалата захар. Заливаме с 1 ч.ч. вода, кипваме и варим 5-6 мин. След това прецеждаме течността, заливаме с нея дюлите в тавичката и ги печем, докато омекнат.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...