Продукти:
• 500 г диня
• 1ч.ч. къпини
• 2 кофички гъсто кисело мляко
• 1 ч.ч.сметана
• 6-7 с.л.захар, изравнени с върха на ножа
• 2 белтъка
• 2 пакетчета желатин
За соса:
• 300 г сладка /несолена/ прясна извара
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4- 5 с.л. вишнев или малинов сироп
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Слагаме част от къпините в купа и ги пасираме, а после прекарваме през марля, за да отстраним семенцата. Полученото объркваме с диненото пюре, млякото, сметаната, от която заделяме малко за украса, захарта и разтворения първо във вода,а после на водна баня желатин.
Във форма, обляна със студена вода, за да се отдели по-лесно, изсипваме сместа, прибираме я първо в камерата на хладилника или фризера,а след няколко часа сваляме в долните отделения.
Разбиваме белтъка с отделените къпини и малко кокосови сърготини или захар.
В стъклени купички разсипваме първо крема, после белтъчната смес и пак охлаждаме.
Приготвяме соса, като с пасатор обработваме указаните продукти. Заливаме десерта с приготвения сос.
При сервиране е желателно да използваме подходящи чинии и да украсим с добре измити листа от индрише, мента или лавандулови стръкчета.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...