Кулинарни рецепти » Комбаст

 Комбаст

Продукти:

• 1,5 кг тиква
• 1 двойна шепа сушени ябълки, круши и други плодове
• захар

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парчета, широки около 3-4 см и дебели 1 см. Нареждаме ги в тенджера, заливаме ги с вода така, че да ги покрие 2 пръста, захлупваме тенджерата и варим на тих огън.

След 15 мин прибавяме сушените плодове, които предварително сме накиснали за 30 мин в студена вода и след това сме ги отцедили. Продължаваме да варим на тих огън, докато водата изври и плодовете омекнат.

Накрая подслаждаме със захар на вкус. Поднасяме десерта топъл или студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало