Продукти:
• 1,5 кг тиква
• 1 двойна шепа сушени ябълки, круши и други плодове
• захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквата на парчета, широки около 3-4 см и дебели 1 см. Нареждаме ги в тенджера, заливаме ги с вода така, че да ги покрие 2 пръста, захлупваме тенджерата и варим на тих огън.
След 15 мин прибавяме сушените плодове, които предварително сме накиснали за 30 мин в студена вода и след това сме ги отцедили. Продължаваме да варим на тих огън, докато водата изври и плодовете омекнат.
Накрая подслаждаме със захар на вкус. Поднасяме десерта топъл или студен.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...