Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г телешко месо
• 400 г зелени домати
• 1 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в олиото. Прибавяме едро нарязания лук, позапържваме и него. Последователно поръсваме с червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
Добавяме нарязаните на кубчета моркови и обелените и настъргани домати. Разбъркваме добре сместа и заливаме с гореща вода, колкото да се покрие месото. Задушаваме ястието на слаб огън, докато месото омекне.
Почистваме пиперките, нарязваме ги на едро и ги запържваме 2 с.л. олио. Изсипваме ги при месото, поръсваме със ситно нарязан магданоз и варим ястието още 10-15 мин.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...