Кулинарни рецепти » Телешко паприкаш

 Телешко паприкаш

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г телешко месо
• 400 г зелени домати
• 1 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в олиото. Прибавяме едро нарязания лук, позапържваме и него. Последователно поръсваме с червения пипер, сол и черен пипер на вкус.

Добавяме нарязаните на кубчета моркови и обелените и настъргани домати. Разбъркваме добре сместа и заливаме с гореща вода, колкото да се покрие месото. Задушаваме ястието на слаб огън, докато месото омекне.

Почистваме пиперките, нарязваме ги на едро и ги запържваме 2 с.л. олио. Изсипваме ги при месото, поръсваме със ситно нарязан магданоз и варим ястието още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало