Продукти:
• 2 с.л. захар
• 2 яйца
• 60 г краве масло
• 150 г бял хляб (среда)
• 250 г сушени смокини
• 250 мл прясно мляко
• галета за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците и захарта на пяна. Прибавяме стопеното масло, накиснатия в млякото хляб (заедно с млякото) и смокините - нарязани на дребно.
Смесваме всичко добре. Накрая прибавяме белтъците, разбити с малко захар на твърд сняг.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета пудингова форма. Варим на водна баня 2 часа.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...