Кулинарни рецепти » Пудинг от омлети

 Пудинг от омлети

Продукти:

• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 90 г грис
• 15 г пудра захар
• 15 г краве масло
• конфитюр от кайсии
• черешова ракия
• бадеми

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото, прибавяме гриса и варим 5-6 мин на тих огън. После отстраняваме от огъня, прибавяме захарта и маслото, разбъркваме и оставяме сместа да се охлади. Прибавяме към охладена млечна каша разбитите жълтъци и след това съединяваме с белтъците, предварително разбити на сняг.

Разпределяме сместа в две намаслени тавички и изпичаме в гореща фурна. Намазваме двата горещи омлета със затоплен конфитюр, подправен с черешова ракия, слепваме ги и украсяваме с попарени и обелени бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало