Продукти:
• 8 яйца
• 70 г смлени орехови ядки
• 2 с.л. брашно
• 100 г кристална захар
• 1 с.л. какао
• 1-2 пакетчета бишкоти
• 1 ч.л. ром
• 1 пакетче краве масло
• 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отделяме 3 яйца за крема и разбиваме жълтъците на останалите с половината от кристалната захар, докато побелеят. Прибавяме какаото, смлените орехови ядки, брашното и белтъците, които сме разбили на сняг с останалата захар. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в тавичка, покрита с намаслена бяла хартия. Печем в умерена фурна.
Разбиваме отделените яйца за крема заедно с пудрата захар, докато побелеят. Отделно разбиваме маслото и постепенно го смесваме с разбитите яйца. Намазваме изстиналия блат с част от крема и отгоре нареждаме две по две напръсканите с ром бишкоти.
С помощта на кърпа внимателно навиваме блата на руло. Отгоре намазваме с останалия крем и поръсваме с настърган шоколад или с шоколадови пръчици.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...