Кулинарни рецепти » Руло с шипков мармалад

 Руло с шипков мармалад

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. свинска мас
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. шипков мармалад
• 1 жълтък
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно с киселото мляко. Прибавяме маста, содата и брашното и омесваме меко тесто. Разделяме тестото на три топки и от всяка разточваме правоъгълна кора.

Намазваме всяка кора с шипков мармалад и поръсваме със смлени орехи. Нареждаме корите една върху друга върху памучна кърпа и с помощта на кърпата ги навиваме на руло.

Слагаме рулото в намаслена тавичка и го печем в умерено загрята фурна. Намазваме изпеченото руло с разбития жълтък и го поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало