Продукти: (за 4 порции)
• 500 г обезкостено свинско месо
• 2 глави лук
• 3 с. л. олио
За маринатата:
• 3 с. л. соев сос
• 3 с. л. бяло или червено вино
• 50 г пресен джинджифил
Начин на приготвяне:
С остър нож нарязваме месото на лентички с дължина около 5 см, а лука нарязваме на кръгчета.
Нарязания на парченца джинджифил смачкваме с пресата за чесън и смесваме със соевия сос. В тази марината поставяме месото за около 30 мин.
Загряваме олиото добре на средно силен огън и за 2-3 минути запържваме лука, като разбъркваме с дървена лопатка. Изваждаме го в чиния и слагаме в мазнината месните ивички.
Пържим ги 5 минути при непрекъснато бъркане, връщаме лука и оставяме на огъня още 2 минути. Сервираме с горещ варен ориз.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...