Продукти: (за 1 порция)
• 200 г добре отлежало месо от домашни животни или от дивеч
• 1-2 с.л. горски плодове - къпини, боровинки или др.
• 1 к.ч. вино от касис
• 2-3 гъби
• половин глава лук
• 1-2 моркова, червен пипер
• 1 парче сланина
• захар, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Варим горските плодове 15 мин в малко вода, след което ги претриваме през сито. Смесваме получения сок с виното, подслаждаме с 1 щипка захар и отстраняваме от огъня.
Начукваме месото от двете страни, посоляваме, овалваме го в брашното и пържим в силно сгорещена мазнина, докато добие златисто кафяв цвят и от двете страни. След това изваждаме пържолата в топъл съд.
В същата мазнина слагаме ситно нарязаната сланина, моркови и гъби и ги задушаваме до омекване, след което ги поръсваме с 1 щипка сол, 1 щипка захар и 1 щипка червен пипер и ги заливаме със сока от горски плодове. Сгъстяваме соса с 1 1/2 ч.л. брашно и кипваме.
Заливаме пържолата с приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...