Кулинарни рецепти » Пържоли по лесничейски

 Пържоли по лесничейски

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г добре отлежало месо от домашни животни или от дивеч
• 1-2 с.л. горски плодове - къпини, боровинки или др.
• 1 к.ч. вино от касис
• 2-3 гъби
• половин глава лук
• 1-2 моркова, червен пипер
• 1 парче сланина
• захар, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Варим горските плодове 15 мин в малко вода, след което ги претриваме през сито. Смесваме получения сок с виното, подслаждаме с 1 щипка захар и отстраняваме от огъня.

Начукваме месото от двете страни, посоляваме, овалваме го в брашното и пържим в силно сгорещена мазнина, докато добие златисто кафяв цвят и от двете страни. След това изваждаме пържолата в топъл съд.

В същата мазнина слагаме ситно нарязаната сланина, моркови и гъби и ги задушаваме до омекване, след което ги поръсваме с 1 щипка сол, 1 щипка захар и 1 щипка червен пипер и ги заливаме със сока от горски плодове. Сгъстяваме соса с 1 1/2 ч.л. брашно и кипваме.

Заливаме пържолата с приготвения сос и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало