Продукти:
• 500 г свинско месо
• 3 обелени краставици
• 5 с.л. олио
• 4 с.л. соев сос
• 4 с.л. вино
• 3 щипки сол
Начин на приготвяне:
Нагорещяваме мазнината в дълбок тиган на силен огън. Щом олиото започне да пуши, сипваме месото, нарязано на хапки, и го изпържваме до златисто. После наливаме виното и соевия сос, посоляваме и прибавяме краставиците, нарязани на тънки кръгчета. Разбъркваме няколко пъти и отстраняваме от огъня. Сервираме веднага.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...