Продукти:
• 4 котлета
• 1 с.л. горчица
• 3-4 глави лук
• 2-3 кисели ябълки
• 1 щипка смляно индийско орехче
• сол на вкус
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме котлетите, леко посоляваме и ги намазваме с горчица. Сгорещяваме олиото, поизпържваме котлетите и ги оставяме на топло в тенджера с капак.
Сваряваме ябълките и ги ппасираме. Овкусяваме пюрето с индийско орехче и объркваме с леко запържения ситно нарязан лук. Изсипваме сместа върху котлетите.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...