Продукти:
• 4 котлета
• 1 с.л. горчица
• 3-4 глави лук
• 2-3 кисели ябълки
• 1 щипка смляно индийско орехче
• сол на вкус
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме котлетите, леко посоляваме и ги намазваме с горчица. Сгорещяваме олиото, поизпържваме котлетите и ги оставяме на топло в тенджера с капак.
Сваряваме ябълките и ги ппасираме. Овкусяваме пюрето с индийско орехче и объркваме с леко запържения ситно нарязан лук. Изсипваме сместа върху котлетите.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...