Продукти:
600 г говеждо месо
150 г телешко месо
150 г свинско месо
100 г сланина
200 г пресни гъби
2-3 глави лук
4-5 скилидки чесън
2-3 дафинови листа
1 ч.л. кимион
3 яйца
50 мл плодова ракия
1 връзка магданоз
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме месото със сатър и го омесваме със ситно нарязаните гъби, лук, чесън и магданоз, натрошения дафинов лист, кимиона, черния пипер, белтъците от яйцата, ракията и сол на вкус.
На дъното на тава нареждаме сланината, нарязана на филийки, отгоре изсипваме и разстиламе сместа. Печем в умерена фурна. Към края на печенето заливаме с разбитите с малко вода жълтъци.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...