Продукти:
600 г говеждо месо
150 г телешко месо
150 г свинско месо
100 г сланина
200 г пресни гъби
2-3 глави лук
4-5 скилидки чесън
2-3 дафинови листа
1 ч.л. кимион
3 яйца
50 мл плодова ракия
1 връзка магданоз
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме месото със сатър и го омесваме със ситно нарязаните гъби, лук, чесън и магданоз, натрошения дафинов лист, кимиона, черния пипер, белтъците от яйцата, ракията и сол на вкус.
На дъното на тава нареждаме сланината, нарязана на филийки, отгоре изсипваме и разстиламе сместа. Печем в умерена фурна. Към края на печенето заливаме с разбитите с малко вода жълтъци.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...