Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг кайма
• 2 филии хляб
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 чушка
• 50 г сланина
• 1 с.л. краве масло
• 2 яйца
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. горчица
• 2 с.л. счукани фъстъци
• 4 резена шунка
• 4 с.л. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 твърдо сварено яйце
• копър.
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба. Нарязваме ситно лука, чесъна и чушката. Нарязваме сланината на кубчета, накълцваме магданоза.
Загряваме маслото и в него изпържваме сланината. Добавяме лука, чесъна и чушката. Задушаваме. Загряваме фурната до 180 градуса.
Омесваме каймата с яйцата, отцедения хляб, доматеното пюре, горчицата, фъстъците, магданоз, лучената смес, сол и черен пипер на вкус.
Отделяме 400 г от омесената кайма, оформяме малки кюфтенца и ги изпържваме в олио.
Върху кухненския плот разстиламе кърпа, а отгоре слагаме фолио. Върху него разстиламе каймата на пласт с дебелина 1,5 см. Отгоре подреждаме шунката. Завиваме рулото с помощта на фолиото. Слагаме го в средата на правоъгълна тавичка, поливаме го с 2 с.л. олио и печем около час и половина.
Сервираме рулото в средата на голяма овална чиния. Отстрани нареждаме кюфтенцата. Украсяваме с резенчета яйце и стръкчета копър.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...