Продукти:
• 700-800 г месо от гъска
• 1 к.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 1-2 моркова
• половин глава целина
• 1 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. бяло вино
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъската, нарязваме я на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Щом месото се позапържи от всички страни, прибавяме нарязаните зеленчуци и също ги запържваме.
После добавяме доматеното пюре, размито в малко вода, слагаме парчетата лимон, поръсваме червения пипер и наливаме виното. Задушаваме на умерен огън.
Щом виното се изпари, посоляваме и наливаме малко топла вода. Прехвърляме сместа в глинен гювеч, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем ястието в по-слаба фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...