Продукти: (за 4 порции)
• 3 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 3 чушки
• 2 тиквички
• 1 патладжан
• 3 с. л. олио
• 1 буркан домати
• 1/2 ч. ч. бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. захар
• 100 г настърган кашкавал
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на едро, чесъна - на ситно, чушките - на парчета, а тиквичките и патладжана - на полумесеци.
Загряваме олиото в тигана и задушаваме първо лука и чесъна до омекване, прибавяме чушките и патладжана и държим на огъня още 5 минути. Слагаме тиквичките, доматите със сока, мащерката и магданоза.
Подправяме със сол, черен пипер и захар, заливаме с бульона и задушаваме още 10 минути. Сервираме ястието поръсено с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...