Продукти:
• 500 г смокини
• 1 белтък
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г захар
• 2 с.л. вода
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с водата и щипката сол в тенджера и оставяме да ври 2 минути. Прибавяме белтъка, разбит на пяна, и продължаваме да бъркаме.
Към получения сироп прибавяме намачканите на каша смокини и чашата мляко. Разбъркваме много добре и оставяме във фризера за 6 часа.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...