Продукти:
• 7 праскови
• 24 бишкоти
• 500 г сметанов сладолед
• 1 ч.ч. вода
• 70 г захар
• 100 г вишновка
Начин на приготвяне:
От захарта, водата и вишновката правим сироп, в който леко потапяме бишкотите и ги нареждаме по дъното и по стените на стъклена купичка за компот.
Измиваме прасковите, обелваме ги и ги пускаме за 2-3 мин във вряща вода. Нарязваме четири от прасковите на четвъртинки и ги нареждаме по дъното на стъкления съд върху бишкотите. Слагаме в хладилник.
Малко преди сервиране изсипваме в купата сладоледа, заравняваме повърхността и украсяваме с половинки от останалите праскови.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...