Продукти:
• 18 бишкоти
• 500 г готов сладолед
• 100 г сметана
• 2 с.л. захар
• 1 компот от череши
• 3 с.л. желе от касис
Начин на приготвяне:
Подреждаме част от бишкотите по дъното и стените на малка тавичка, така че да бъдат с изпъкналата си страна навън. Изсипваме сладоледа в тавичката и го покриваме с останалите бишкоти. Слагаме тавичката в хладилник.
Преди сервиране освобождаваме шарлотата от тавичката, слагаме я в подходяща чиния и украсяваме с разбитата със захарта сметана. Сервираме с компот от череши, предварително размесен с желе от касис.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...