Продукти:
• 10 филийки хляб
• 500 г телешки черен дроб
• 1 глава лук
• половин пакетче масло
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме дроба. Нарязваме го на тънки филийки и го изпържваме в сгорещеното олио. Накрая посоляваме и оставяме да се отцеди върху кухненска хартия.
Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета.
Намазваме хляба с маслото и нареждаме отгоре изстиналите филийки от дроба. Покриваме с кръгчета лук и украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...