Кулинарни рецепти » Пилешки крилца с подправки

 Пилешки крилца с подправки
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пилешки крилца
• 2 счукани скилидки чесън
• 1 ч. л. настърган корен джинджифил
• 1 ч. л. смлян кориандър
• 1/4 ч. л. червен пипер
• 125 г смлени пържени фъстъци
• 2 с. л. зехтин
• 1 голяма глава лук
• 1 пръчица канела
• 1/2 ч. ч. портокалов сок
• 1/2 ч. ч. пилешки бульон (кубче)
• 2 ч. л. захар
• 1 с. л. соев сос
• 1 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Измиваме крилцата в студена вода и ги подсушаваме с кърпа. Разбъркваме добре чесъна, джинджифила, канелата, червения пипер, фъстъците и зехтина.

Овалваме крилцата в тази смес и ги оставяме да престоят 1 час. След това ги слагаме в тенджера, добавяме дребно нарязания лук, кориандъра, портокаловия и лимоновия сок, бульона и захарта Захлупваме с капака и оставяме сместа да кипне.

Намаляваме огъня и варим още 15 минути без капак, докато крилцата омекнат и течността се сгъсти. Сервираме ястието с варен ориз и задушен зелен фасул.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало