Кулинарни рецепти » Пиле със зарзават

 Пиле със зарзават

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 2 кг пиперки
• 5-6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го накъсваме на малки парчета. Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме на парчета.

В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и настъргани домати. Пържим, докато доматите се сгъстят.

Прибавяме пилешкото месо, чушките и счукания с малко сол чесън. Задушаваме ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Накрая поръсваме с черен и червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало