Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 жълтъка
• 1 лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го сваряваме в подсолена вода.
Запържваме маслото и брашното, докато добият златист цвят. Заливаме с 1 ч.ч. бульон от пилето, прибавяме порциите пиле и оставяме ястието на съвсем слаб огън за няколко минути.
Прибавяме жълтъците, разбити с 2 с.л. лимонов сок и няколко резенчета лимон и след 3-4 мин отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...