Кулинарни рецепти » Пиле фрикасе

 Пиле фрикасе

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 жълтъка
• 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го сваряваме в подсолена вода.

Запържваме маслото и брашното, докато добият златист цвят. Заливаме с 1 ч.ч. бульон от пилето, прибавяме порциите пиле и оставяме ястието на съвсем слаб огън за няколко минути.

Прибавяме жълтъците, разбити с 2 с.л. лимонов сок и няколко резенчета лимон и след 3-4 мин отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало