Кулинарни рецепти » Пиле-фарси

 Пиле-фарси

Продукти:

• 1 пиле около1 кг
• дреболиите на пилето
• 100 г краве масло
• 50 г пушена сланина
• 1 голяма глава лук
• 20 дребни лукчета
• 1 филия бял хляб
• 150 г кренвирши
• 500 г картофи
• 2 с.л. коняк
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешките дреболии на ситно и ги поръсваме с коняка. Наситняваме лука и го задушаваме в половината от маслото. Щом поомекне, прибавяме нарязаните кренвирши, натрошения хляб и дреболиите с коняка. Посоляваме, подправяме с черния пипер и задушаваме 10 мин.

Напълваме пилето с този фарш и го зашиваме. Запържваме го заедно с дребните лукчета в смес от останалото масло и ситно нарязаната сланина. Щом порозовее, добавяме нарязаните картофи, подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 7-8 мин.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало