Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг патладжани
• 1-2 глави лук
• 7-8 скилидки чесън
• 2 яйца
• 50 г галета
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета и ги оставяме да престоят в подсолена вода, за да си пуснат сока. Отцеждаме и ги смиламе с машинка за месо.
Прибавяме настъргания лук, счукания чесън, разбитите яйца, ситно нарязан магданоз, галетата, сол и черен пипер на вкус. Смесваме всичко много добре.
Взимаме от сместа с чаена лъжичка и пържим в загрятото олио.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...